در شیمی شاید اولین نیاز در بحث آزمایشگاه های اندازه گیری و شناسایی کمی و کیفی محلول سازی باشد. یک شیمی دان باید قادر باشد محلولها با غلظتهای مشخص در ظروف مخصوص تهیه و ارائه دهد بنابراین لازم است با اصول اولیه این کار و تعاریف آشنا باشد.
تعاریف
محلول:محلول ها مخلوط های همگن اند،محلول ها را اغلب براساس حالت فیزیکی آنها طبقه بندی میکنند:محلول های جامد،مایع وگاز
حلال:معمولا جزئی از یک محلول راکه ازلحاظ مقدار بیش از اجزای دیگر است حلال نامند. البته کاربرد این واژه اختیاری است ودقت چندانی ندارد.در توصیف محلول های گازی کاربرد واژه ی حلال وحل شونده کاربرد چندانی ندارد.
حل شونده:معمولا جزئی از محلول راکه از لحاظ مقداراز اجزای دیگر کمتر است حل شونده می نامند.
غلظت:مقدار ماده ی حل شده درمقدار مشخصی حلال یامحلول را گویند.
انحلال پذیری:بیشترین مقدار ازیک ماده که در مقدارمعینی حلال حل می شودوسیستم پایداری به وجود می آورد
تک چینک دانلود مقاله و پروژه دانشجویی
محلول ,حلال ,شونده ,کاربرد ,شیمی ,چندانی ندارد ,اجزای دیگر ,محلول راکه ,معمولا جزئی
منبع
درباره این سایت